Emiterea actelor permisive va fi integrată în Ghișeul unic. Filip: ”Nu ne încurcă nimeni să ne schimbăm atitudinea și să le oferim oamenilor servicii mai calitative”

Etapa la care se află pregătirile pentru integrarea emiterii actelor permisive pentru mediul de afaceri în ghișeul unic a fost analizată astăzi la Guvern, în cadrul unei ședințe de lucru prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip. La eveniment au participat reprezentanți ai Cancelariei de Stat, ai ministerelor și agențiilor implicate în emiterea actelor permisive, precum și ai Băncii Mondiale, care acordă suport în implementarea proiectului.

Prim-ministrul Pavel Filip a accentuat că Executivul rămâne în continuare insistent în atingerea obiectivului strategic de a îmbunătăți calitatea serviciilor publice. „Trebuie să pornim de la investițiile care poate nu costă atât de mult, dar au un impact mare și sunt așteptate mult de către oameni. Nu ne încurcă nimeni să ne schimbăm atitudinea, să le oferim oamenilor servicii mai calitative. Dacă facem o inventariere și mai profundă, o să înțelegem că multe servicii pot să nu fie în general, mai ales atunci când vorbim despre certificate pe care le luăm de la o instituție pentru a le prezenta la alta”, a spus Pavel Filip.

Premierul s-a referit la deschiderea primului Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice (ASP) la Strășeni, menționând că obiectivul final este oferirea tuturor serviciilor, inclusiv a celor privind eliberarea actelor permisive, prin intermediul ghișeului unic. Astfel, urmează să fie deschise încă 34 de Centre m...

Citește pe realitatea.mdTendințe