Ex-ministrul Justiției, Vitalie Pârlog despre noua sa funcție

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, ex-ministrul Justiției, Vitalie Pîrlog, președintele Comisiei de control a fișierilor a INTERPOL a fost întrebat: Ați putea deschide parantezele referitor la cum ați ajuns în această funcție?

„În realitate, nu este nimic senzațional cu referire la modul în care am ajuns să dețin această funcție. Eu am avut o activitate anterioară la nivel internațional, și aici mă refer în primul rând la activitatea mea la CtEDO. În plus, de când m-am retras în sectorul privat, multe dintre activitățile mele s-au axat pe partea internațională. Cred că toată această experiență m-a recomandat. În context, aș vrea să menționez că până a ajunge aici, am trecut printr-o procedură riguroasă de selecție la nivelul INTERPOL, care a presupus interviuri, evaluări, exercițiul de conformitate în cadrul Comitetului executiv al INTERPOL.

În ultimă instanță, a fost votul propriu-zis în cadrul Asambleii Generale a INTERPOL. Mă refer la votul privind calitatea mea de membru al Comisiei. A fost o cale lungă și, trebuie să recunosc, am fost plăcut surprins că anume eu, dintre toți candidații, am obținut cele mai multe voturi. Consider că și pentru imaginea RM e bine, deoarece în premieră absolută un reprezentant al țării noastre ajunge în această funcție”, a menționat el.

Citește pe tribuna.md