Facebook va modifica structura News Feed-ului. Se va acorda prioritate familiei și prietenilor

Aceasta este cea mai importantă modificare a strategiei de prezentare a conținuturilor ce a fost operată în ultimii ani de rețeaua de socializare, care dorește să pună accentul pe bunăstarea și binele internauților.

Modul în care Facebook va structura publicarea de conținuturi în următoarele săptămâni, promovând cu prioritate fotografiile, videoclipurile și mesajele publicate de cei apropiați, va permite favorizarea interacțiunilor și a relațiilor personale dintre utilizatori, a explicat pentru AFP John Hegeman, coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei americane.

„Este o mare schimbare. Oamenii vor petrece mai puțin timp pe Facebook, dar acest lucru ne convine, pentru că acest detaliu va face ca timpul petrecut de ei aici să devină mai prețios și, în definitiv, acest aspect va fi benefic pentru activitatea noastră”, a declarat el.

Facebook estimează, de exemplu, că o fotografie de familie are o valoare mai mare pentru un utilizator decât un clip al unei vedete sau reclama unui brand de îmbrăcăminte.

„Credem că interacțiunea între persoane este mai importantă decât consumarea pasivă de conținuturi”, a spus John Hegeman, adăugând că noua strategie reprezintă „una dintre cele mai importante actualizări” operate vreodată de compania Facebook.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus că pentru el este o prioritate reunirea în viața reală a persoanelor care fol...

Citește pe tv8.md