Fără știri, emisiuni politice, militare și analitice din Rusia. Parlamentul de la Chișinău a adoptat o nouă lege

Parlamentul de la Chișinău a adoptat o nouă lege. Conform acesteia, Republica Moldova interzice difuzarea de știri, emisiuni politice, militare și analitice din Rusia. Proiectul a fost votat în două lecturi în Parlament. Pentru inițiativă au votat 61 de deputați.

Documentul prevede modificări și completări în Codului Audiovizualului. Astfel toate programele informative, analitice, militare și politice din statele care nu au aderat la Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră nu vor putea fi retransmise în Republica Moldova. (Federația Rusă și Georgia nu sunt parte a Convenției.), scrie AGORA.

Totuși, modificările nu vizează SUA, Canada și statele UE care nu sunt parte la Convenție.

Președintele Igor Dodon a anunțat că nu va promulga proiectul de lege.

„Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului și libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informație, dar și o demonstrare a incapacității totale a Guvernului și a majorității parlamentare în fața poporului”, a scris pe Facebook Igor Dodon.

Inițiativa nu a fost susținută nici de deputații socialiști și comuniști.

Potrivit autorilor, modificările sunt necesare pentru a asigura sec...

Citește pe diez.mdTendințe