Festivalul DescOperă revine la cea de-a treia ediție. Ce surprize au pregătit organizatorii

Muzica clasică va răsuna timp de trei zile la rezervația cultural - naturală ”Orheiul Vechi”. Festivalul de muzică clasică în aer liber ”DescOperă” revine la cea de-a treia ediției.

Oaspeții sunt așteptați în perioada 15 - 17 iunie în amfiteatrul natural de la Butuceni, ca să se delecteze cu operele nemuritoare.

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică și este organizat sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.

”Toate spectacolele vor fi în locații diferite. Deschiderea cu Carmina Burana va fi în așa numitul teatru Verde. Opera Nabucco, tradițional în Scena Mare. Iar concertul de închidere pe râu, pe scena improvizată a Răutului”, a spus ministrul Culturii, Monica Babuc.

În acest an, organizatorii au pregătit un program muzical special, iar oaspeții vor putea savura nu doar muzica clasică, ci și bucatele tradiționale și vinurile moldovenești.

”Este foarte, foarte multă muzică și anul acesta se prezintă practic un alt program de Strauss. Sunt convinsă că și de acestă dată va fi un interes mare”, a spus directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol.

Proprietarii pensiunilor din Butuceni afirmă că au pregătit o mulțime de surprize pentru toți cei prezenți la festival.

”Noi acolo foarte și foarte intensiv...

Citește pe publika.md