Filat, un nou dosar penal

Vladimir Filat este cercetat într-un nou dosar penal. Este vorba despre o cauză inițiată pentru fapte de corupție, a precizat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, fără să ofere alte detalii. Nu am reușit să obținem informații nici de la Vladimir Filat, întrucât autoritățile au respins solicitările noastre de a realiza un interviu cu fostul premier.

Pentru a obține mai multe detalii despre noul dosar deschis pe numele lui Vladimir Filat, șeful procuraturii Anticorupție ne-a sugerat să expediem o solicitare în scris. A menționat, însă, că există o legătură cu prima cauză penală, în care Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Aceeași informație apare și în răspunsul oficial al Procuraturii Anticorupție după ce Jurnal TV a solicitat o întrevedere cu fostul premier.

Avocatul fostului premier nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție. Întrucât Filat figurează într-o nouă cauză penală, transferul acestuia la penitenciarul din Lipcani este amânat, iar ex-premierul continuă să fie deținut în Penitenciarul 13 din capitală. Vladimir Filat a fost reținut în octombrie 2015, după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. El a fost condamnat pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Ex-premierul a fost denunțat de către controversatul om de afaceri Ilan Șor, care le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi dat mi...

Citește pe jurnaltv.md