Filip: În următorii doi ani Moldova să depună cerere de aderare la UE

În următorii doi ani Moldova nu va fi pregătită să depună cerere de aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de Premierul Pavel Filip într-un interviu pentru o publicație ucraineană, în cadrul vizitei de săptămâna trecută la Kiev.

Potrivit lui Filip, acum este complicat să fie numită o dată când Moldova ar putea depune cererea de aderare la UE.

„Nu cred că vom fi pregătiți să depunem cererea nici în acest an, nici în 2019. Pentru a adera la Uniunea Europeană, țara trebuie să fie pregătită pentru aceasta. Da, mulți au făcut declarații populiste. Dar dacă vrei pur și simplu să depui cererea la UE, aceasta nu înseamnă că vrei să fii mai aproape de Uniunea Europeană. Mai aproape de UE putem fi dacă facem reforme! Integrarea europeană este o chestiune de politică internă, nu de politică externă”, a spus Filip.

Filip a subliniat că Moldova are obiective comune cu Ucraina și Georgia și, prin urmare, în materie de integrare europeană, aceste țări trebuie să-și coordoneze eforturile.

„Cred că trebuie să facem aceasta împreună. Putem obține mai mult dacă acționăm împreună – și cu Ucraina, și cu Georgia. Nu e vorba numai de o cerere comună, căci celor trei țări pot fi aplicate diferite mecanisme speciale. Vrem să apelam împreună la UE în privința instrumentelor financiare suplimentare pentru cele trei țări. Integrarea în Uniunea Europeană este obiectivul nostru comun. De ...

Citește pe moldnews.md