Filip și Gercheva au prezidat cea de-a treia ședință a Comitetului de coordonare a Cadrului de Parteneriat ONU – R. Moldova

Filip și Gercheva au prezidat cea de-a treia ședință a Comitetului de coordonare a Cadrului de Parteneriat ONU – R. Moldova
Foto: www.realitatea.md

Prim-ministrul Pavel Filip și Dafina Gercheva, Coordonatoarea Rezidentă ONU și Reprezentanta Rezidentă PNUD în Moldova, au prezidat astăzi cea de-a treia ședință a Comitetului de coordonare a Cadrului de Parteneriat Organizația Națiunilor Unite (ONU) – Republica Moldova. În cadrul ședinței au fost evaluate beneficiile parteneriatului ONU-Republica Moldova și au fost discutate modalitățile de depășire a dificultăților în realizarea obiectivelor comune.

Premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință ONU pentru asistență valoroasă și de lungă durată acordată Republicii Moldova în implementarea agendei de reforme și avansarea pe calea modernizării țării.

„Mizăm și în continuare pe sprijinul ONU în asigurarea dezvoltării durabile a țării noastre prin buna guvernare și respectarea drepturilor omului, creșterea economică sustenabilă și incluzivă, și nu în ultimul rând, dezvoltarea socială echitabilă. Guvernul optează pentru valorificarea eficientă a asistenței ONU, care va avea drept impact rezultate tangibile pentru cetățeni și creșterea nivelului de viață a acestora”, a spus premierul.

Participanții la ședință au evaluat realizarea în anul 2017 a Cadrului de Parteneriat ONU – Republica Moldova 2013-2017, precum și progresul în implementarea noului Cadru de Parteneriat, pentru perioada 2018-2022.

Rezultatele programului comun pentru anul trecut vizează trei dimensiuni: guvernarea d...

Citește pe realitatea.md