Fiodor Ghelici: Moldova este supusă pericolului unui război civil cu jertfe omenești

Președintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, Fiodor Ghelici, spune că Moldova este supusă pericolului unui război civil cu jertfe omenești.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că a intrat în posesia unui scenariu care ar urma să fie pus în aplicare în data de 24 septembrie, la manifestația anunțată de președintele țării, Igor Dodon, în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit scenariului, în mulțime se vor infiltra instigatori, care îi vor ghida pe protestatari să ia cu asalt Parlamentul și Guvernul. „Ne facem griji că un scenariu ca în Ucraina ar putea avea loc și în Moldova. Președintele a devenit incomod pentru cei care participă în jocurile geopolitice”, a menționat Fiodor Ghelici. Activistul nu exclude implicarea unor forțe din afară în aplicarea unui astfel de scenariu, în contextul în care, spune el, președintele Dodon este o persoană incomodă forțelor pro-vestice.

Președintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova a îndemnat politicienii, conducerea țării, dar și societatea să acționeze în limitele legii. El a mai îndemnat forțele de drept să ia măsuri pentru menținerea ordinii publice.

Citește pe ipn.md