FLASH! A fost lansată Cartea Albă a Turismului din Republica Moldova

Cartea Albă privind reforma cadrului normativ-regulatori al industriei turismului din Republica Moldova a fost lansată astăzi la Chișinău. Studiul a fost elaborat la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, informează Moldpres.

„Lansarea Cărții Albe a Turismului este o revoluție în domeniul turismului. Apreciez ceea ce am făcut până acum și mulțumesc celor care s-au implicat în procesul de elaborare a acestei Cărți. Nu ne oprim doar la ceea ce e scris pe hârtie, urmează foarte mulți pași care trebuie întreprinși”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. El a adăugat că tot ce este scris în această Carte „trebuie de pus în practică și asta înseamnă mult mai multă muncă decât până acum”.

Cartea Albă a fost elaborată în rezultatul consultărilor cu sectorul asociativ din industria națională a turismului și a fost consultată suplimentar cu autoritățile, organizațiile și asociațiile de profil, avizele cărora au fost luate în considerare la perfectarea versiunii finale. Principalele obiective stabilite sunt: dezvoltarea turismului receptor și intern; dezvoltarea turismului rural și a destinațiilor turistice; asigurarea calității serviciilor și protecția efectivă a consumatorilor; diversificarea produselor turistice și a activității excursionist...

Citește pe 24h.md