Fost consilier al lui Filat și Leancă, propus de Plahotniuc la funcția de ministru al Apărării

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunțat candidatura la funcția de ministru al Apărării. Este vorba de pe vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza.

Fostul consilier al lui Vlad Filat și șef al cabinetului prim-ministrului, Guvernul Leancă, Eugen Sturza, a fost propus de către oligarhul și liderul PD, Vlad Plahotniuc, la funcția de Ministru al Apărării, chiar dacă nu are nimic de a face cu domeniul militar.

„Astăzi prim-ministrul va înainta președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Am avut inițial o listă cu 7 candidați, dintre care 3 doamne. În urma consultărilor cu colegii am optat pentru un candidat care să aibă capacitatea de a moderniza Armata Națională și să știe să gestioneze politicile Ministerului Apărării. Este vorba despre cel care deține funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova, iar anterior a activat în cadrul Cancelariei Guvernului, ceea ce i-a permis să înțeleagă în detaliu modul în care funcționează instituțiile statului.

Candidatul înaintat de Coaliția de guvernare este domnul Eugen Sturza”, a anunțat Plahotniuc.

Citește pe independent.md