Fost șef al FBI: Trump este „nepotrivit moralmente” să fie președinte

Președintele american Donald Trump este "nepotrivit moralmente" ca lider al Statelor Unite și creează "daune imense" normelor instituționale și culturale, a declarat James Comey, fostul director al FBI demis de Trump în 2017.

"O persoană (...) care vorbește despre și tratează femeile ca pe niște bucăți de carne, care minte constant despre chestiuni mari și mici și insistă că poporul american crede, acea persoană nu este potrivită să fie președinte al Statelor Unite, din considerente morale", a declarat Comey într-un interviu difuzat duminică noapte de postul ABC News.

"Este nepotrivit moralmente să fie președinte", a adăugat fostul director FBI.

James Comey urmează să lanseze marți o carte intitulată "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership", în care fostul șef al FBI îl critică dur pe președintele american.

Donald Trump a reacționat dur pe Twitter la acuzele fostului director FBI, afirmând că a "avut marea onoare de a-l concedia pe James Comey!".

Președintele SUA, l-a demis pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigația în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerințele Rusiei în campania electorală.

James Comey a fost lăudat de Donald Trump la sfârșitul lunii octombrie 2016, atunci când FBI a dispus o nouă investigație în cazul emailurilor utilizate...

Citește pe hotnews.md