Fostul ambasador al SUA la Chișinău explică de ce Putin e unul dintre cei mai populari politicieni în R. Moldova: „Din cauza manipulării opiniei publice...”

Asif Chaudhry, vicepreședinte pentru Programe Internaționale din cadrul Washington State University, a declarat joi că și în unele țări membre NATO și UE, "tinere democrații", există eforturi de a schimba parcursul acestora, prin intermediul multiplelor metode de influențare la nivel social și politic, transmite agerpres.ro.

Fost ambasador al SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry a vorbit despre parcursul acestei țări și despre influențele din regiune, în cadrul unui panel al "Black Sea and Balkans Security Forum".

„Când venim (SUA - n.r.) în țări precum Moldova, încercăm să susținem valorile și ideile de acolo (...) Rusia face lucrurile diferit. Prin intermediul unor platforme media poate disemina propagandă, dezinformare și susțin în mod direct lideri politici și partide", a spus el.

Asif Chaudhry a spus că în perioada mandatului său în Republica Moldova a fost frapat de câteva aspecte ale societății de acolo.

„Unul dintre lucrurile cele mai uimitoare pe care le-am văzut în Moldova - o țară în care oamenii sunt extrem de inteligenți, tinerii privesc spre progres - în ciuda acestor lucruri, când se făceau sondaje, Putin era votat unul dintre cei mai populari politicieni sau lideri. Cum se întâmpla acest lucru în această țară? Din cauza manipulării opiniei publice, care duce la o lipsă a capacității de a rezolva conflicte, de a trece dincolo de situații precum cea legată d...

Citește pe ziarulnational.md