Fostul deputat Grigore Petrenco a cerut azil politic în Germania

Fostul deputat Grigore Petrenco, președinte al Partidului „Casa-Noastră - Moldova”, se află de o lună în Germania, unde a cerut azil politic. Solicitat pentru o reacție, politicianul și-a explicat acțiunile prin faptul că modalitățile democratice de luptă împotriva oligarhiei din țara noastră sunt epuizate.

Petrenco a mai declarat că a obosit să joace după regulile guvernării actuale, mai exact, ale lui Vladimir Plahotniuc. El a adăugat că nu vrea să fie un ostatic cu mâinile legate în această luptă și că posibilitatea de a se opune regimului îi este oferită într-o altă țară.

Amintim că fostul deputat a fost condamnat, în iunie, de Judecătoria Chișinău la patru ani și șase luni de închisoare cu suspendare, iar prin hotărârea instanței este obligat să nu-și schimbe domiciliul sau reședința fără acordul prealabil în perioada de probă. Pe numele său a fost intentat un dosar în urma unui protest din fața Procuraturii Generale, fiind învinuit de dezordini în masă. După șase luni de detenție în Penitenciarul nr.

13, în februarie 2016, Petrenco a fost plasat în arest la domiciliu, iar din aprilie trecut a fost cercetat sub control judiciar.

Citește pe jurnal.md