Fostul hotel al lui Plahotniuc este demolat: Cum va arăta clădirea, transformată în bancă

Demolarea fostului hotel „Codru” este în toi, asta după ce clădirea care ar fi aparținut prin intermediari oligarhul și președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc a fost cumpărată de „Moldova-Agroindbank” (MAIB).

Anunțul despre tranzacție ar fi fost făcut în toamna anului trecut, iar potrivit acestuia banca realizase un concurs public de oferte privind procurarea unei clădiri pentru reamplasarea sediului central.

„În rezultatul examinării mai multor oferte, la propunerea Comitetului de Conducere, Consiliul băncii a decis în favoarea complexului hotelier „Codru”, amplasarea căruia corespunde cel mai mult cerințelor tehnice stabilite – căi de acces la principalele artere din municipiu, curte și teren aferent cu suprafață pentru locuri de parcare, săli pentru activitățile centrului de instruire al băncii”, se menționa într-un comunicat MAIB.

Noul sediu se va află în zona istorică a capitalei în imediata apropiere de Parcul Central și deja compania de arhitectură a realizat conceptul acestuia.

Potrivit conceptului, parterul Clădirii 1 poate rămâne unul accesibil publicului larg. Aici, pe lângă filiala Băncii și Centrului de Instruire (care poate fi utilizat atât pentru instruirea financiară a angajaților, dar și a clienților), poate fi amplasată o galerie de artă modernă.

Totodată, ar putea fi renovate havuzul adiacent din incinta Parcului Central, similar stilisticii aplicate în re...

Citește pe independent.md