Furnizorul de apă solicită protejarea de îngheț a contoarelor

Furnizorul de apă solicită protejarea de îngheț a contoarelor
Foto: stirilocale.md

S.A. „Apă-Canal Chișinău” vine cu un apel către toții gestionarii fondului locativ, prin care îi îndeamnă pe toți utilizatorii de apă potabilă să protejeze căminele de apometru (branșamentele) și subsolurile blocurilor contra înghețului.

În cazul montării contorului în interiorul casei de locuit, limita răspunderii de exploatare a consumatorului se stabilește la hotarul de delimitare al rețelelor, iar în cazul amplasării contorului în afara casei – la peretele exte­rior al acestui cămin.

Prin urmare, consumatorii, de comun acord cu gestionarii fondului locativ din municipiul Chișinău sunt obligați să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecției, și stării de curățenie a căminului de branșament, a contorului de apă la locul de montaj și a vanelor ce echipează branșamentul. În contextul în care meteorologii au anunțat înghețuri pentru acest week-end, dar și pentru săptămână viitoare, S.A.

„Apă-Canal Chișinău” sugerează gestionarilor să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, rețelele interioare de canalizare și branșamentele.

Citește pe stirilocale.md