Furt de terenuri la Trușeni, cu implicarea primarului localității

Furt de terenuri la Trușeni, cu implicarea primarului localității
Foto: stirilocale.md

Actualul primar din localitatea Trușeni, președintele întovărășirii pomicole, dar și președintele unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale, sunt bănuiți de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administrația publică locală din Trușeni a suportat prejudicii materiale considerabile.

Suspecții sunt reținuți pentru că ar fi organizat deposedarea întovărășirii pomicole din localitate de loturi de pământ cu ulterioara vânzare a acestora unor persoane care nu figurează ca parte în acte.

Potrivit materialelor cauzei, membrii grupului ar fi identificat doritori de a intra în posesia terenurilor, după care, contra unor sume de bani, care se ridicau până la 10 000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.

Pentru a da o tentă legală tranzacției, bănuiții ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor.

Cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărășirea pomicolă și, prin urmare, puteau fi considerați membri ai întovărășirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacțiile, de facto, se desfășurau în perioada de după anii 2000.

Investigațiile continuă și în privința altor persoane din administrația locală,...

Citește pe stirilocale.md