Gabriela Firea și Silvia Radu au făcut schimb de II și au semnat un PROGRAM de cooperare între București și Chișinău în anul CENTENARULUI

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, și primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, au semnat, astăzi, un Program de cooperare între cele două municipii în domeniile cultură, educație și sănătate. De asemenea, autoritățile din București vor contribui cu surse financiare pentru renovarea maternității Nr. 1 din Chișinău, precum și a Liceului „Mihai Eminescu” din capitală.

Într-o conferință de presă susținută împreună cu Silvia Radu la București, Gabriela Firea a remarcat faptul că anterior au fost semnate mai multe protocoale de colaborare între București și Chișinău, doar că acestea nu au ajuns să fie puse în practică.

„În domeniul cultural, Primăria municipiului București va sprijini înființarea unei linii de transport în comun, care va deservi cu precădere obiectivele turistice și culturale din capitala R. Moldova. În acest sens, vom asigura consultanță pentru implementarea proiectului și vom dona două autobuze urbane”, a menționat primarul de București.

De asemenea, începând cu 2018, anual în ambele orașe va fi implementat proiectul bilateral „Săptămâna teatrelor bucureștene la Chișinău și Săptămâna teatrelor din Chișinău la București”. Proiectul prevede că în ambele municipii, timp de o săptămână, vor fi prezentate spectacole ale teatrelor din orașul partener. Totodată, în baza unui protocol de cooperare ce urmează a fi semnat între Bi...

Citește pe ziarulnational.mdTendințe