Ghimpu, gata sa-i ierte totul lui Plahontiuc dacă acesta va susține Unirea cu România

„Să solicite Parlamentului Republicii să se convoace într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018. Să adopte declarația de unire a Republicii Moldova cu România. În cazul în care Parlamentul va refuza, noi vom purcede la colectarea semnăturilor,” a declarat Mihai Ghimpu, președintele PL.

De dragul unirii, Mihai Ghimpu a spus ca este gata sa-i ierte tot lui Vlad Plahontiuc.

„Cu toată dragostea mea, în ghilimele, față de Vlad Plahotniuc și de PD și de tot ce s-a întâmplat, dacă va susține declarația de unire, îi iert toate păcatele,” a adăugat Ghimpu.

Democrații însă, cred că tematica unirii este doar un instrument de campanie electorală utilizat de liberali. De aceeași părere este și deputatul socialist Bogdan Țîrdea, care a spun că nu va semna pentru unire.

„Ei încearcă acum să ia acel rol de principal în contextul campaniei electorale ca tot segmentul cel al unioniștilor. Ca să-i atragă de partea sa în campania electorală, deci asta este clar,” a spus Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

„Noi nu vom susține asemenea inițiative fiindcă merg contra voinței poporului, contra Constituției și dacă vreți, contra destinului istoric al moldovenilor,” a menționat Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

De partea cealaltă, liberal-democrații spun că ar putea semna declarația de unire.

„Încă nu am discutat la fracțiune, dar sunt sigur că toți colegii din fracțiune vor susține,” a dec...

Citește pe tv8.md