Guvernul grec va distribui 1,4 miliarde de euro cetățenilor

Guvernul grec va distribui 1,4 miliarde de euro cetățenilor
Foto: www.publika.md

Cabinetul condus de Alexis Tsipras va distribui suma sub formă de dividende sociale și ajutoare excepționale. Vizați sunt pensionarii și alte categorii de persoane afectate de programele de austeritate, scrie digi24.ro.

Din suma totală de 1,4 miliarde de euro, aproximativ 720 milioane de euro ar urma să fie distribuite până la mijlocul lunii decembrie sub formă de ajutoare excepționale gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depășesc 18.000 de euro pe an. Adică, în medie, 1.500 de euro pe lună. Potrivit premierului Tsipras, de această măsură ar urma să beneficieze 3,4 milioane de persoane.

Alte 315 milioane de euro vor fi alocate pensionarilor, pentru a-i despăgubi pentru că în 2012-2016 au fost obligați să plătească contribuții „incorecte” la sistemul de sănătate.

În sfârșit, suma de 360 milioane de euro va fi plătită companiei de utilități Public Power Corporation, pentru subvenționarea tarifelor favorabile acordate persoanelor cele mai vulnerabile, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Alexis Tsipras a susținut că economia Greciei este pe o traiectorie ascendentă, iar performanțele bugetare - un excedent primar (care exclude serviciul datoriei) net superior obiectivului de 1,75% din PIB fixat de creditori - permit Guvernului să acorde un sprijin financiar suplimentar celor afectați de măsurile de austeritate.

„Pentru al doilea an la rând, suntem în măsură să d...

Citește pe publika.md