Guvernul propune repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că a recepționat refuzul în scris din partea Președintelui țării privind candidatura domnului Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, subliniind că va înainta repetat, astăzi, aceeași candidatură.

Totodată, Prim-ministrul a subliniat că propunerea anunțată de Președinte este una fără sens, din simplul motiv că Republica Moldova este o țară parlamentară și nu Președintele propune candidați pentru posturile ministeriale, concretizând că PSRM nu este partid la guvernare care să aibă această atribuție.

„Din punctul meu de vedere este o declarație fără efect, ca și multe altele. Cred cu certitudine că și această declarație ține mai mult de încercarea de a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care Președintele le-a creat în privința Armatei Naționale. De ce face acest lucru, de ce își dorește o armată slabă? Eu cred că răspunsul la această întrebare este la suprafață. Din păcate, Președintele dovedește încă o dată că nu se conduce de interesele țării noastre”, a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip a mai remarcat că în cazul în care Președintele țării va refuza din nou acceptarea candidaturii propuse, acesta va încălca Constituția țării, existând și o hotărâre a Curții Constituționale foarte clară pe această temă, care spune că Președintele este obligat să accepte a doua nominalizare și să nu blocheze instituția.

„Dacă o va fac...

Citește pe stirilocale.mdTendințe