„Iadul e pavat cu intenții bune”

Când, la procesul mascaradă din decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu se obstina să declare că nu dă socoteală decât în fața Marii Adunări Naționale, el invoca un organism fantomă, subordonat complet partidului comunist. Sigur, altele sunt datele dacă vorbim de o societate democratică. Chiar și în acest caz, totuși, există riscul ca parlamentul să devină o unealtă în mâna partidului de guvernământ.

Urmărim cu îngrijorare cum, de la o vreme, coaliția la putere în România se servește de instituția parlamentară în bătălia pe care o duce pentru aservirea justiției. Una din manevrele predilecte în acest sens este înființarea de comisii parlamentare. În urma declarațiilor unui ziarist de foarte proastă reputație, un anume Dan Andronic, s-a constituit acum câteva luni o comisie care să investigheze o presupusă fraudare a alegerilor prezidențiale din 2009.

În fapt, investigația nu avea alt scop decât aducerea în fața comisiei a Codruței Kovesi și, implicit, discreditarea Direcției Naționale Anticorupție. Așa cum era de așteptat, comisia nu a descoperit nimic concret, ceea ce nu a împiedicat-o să avanseze niște concluzii în care se arată, fără nici o dovadă, că acele alegeri ar fi fost fraudate.

Citește pe europalibera.org