IGP a lansat o campanie în care cheamă polițiștii acasă! De ce facilități vor beneficia aceștia

Autoritățile vor să aducă acasă polițiștii care muncesc peste hotare. IGP a lansat o campanie în acest sens și le promite anumite facilități moldovenilor din străinătate.

Aceștia vor beneficia de salarii mari și ar putea ocupa funcții importante în cadrul instituției. Mirabela Punga, originară din satul Leca, raionul Cantemir, a ajuns în 2012 în statul american Dakota de Nord. A participat la loteria „Green Card”, a câștigat și a mers după visul american împreună cu familia. În SUA, femeia este polițist în rezervă, dar și grefier.

"Nimeni nu este mai presus de lege. Aici polițiștii sunt foarte echipați pentru a proteja viața lor și a celor din jur. Pentru a mă întoarce aș prefera un loc de muncă într-o echipă tânără și ambițioasă", a spus Mirabela Punga, polițist voluntar în Dakota de Cord, SUA.

Sorin Netida a plecat la părinți în Marea Britanie în 2012. După bacalaureat a fost admis la Academia de Poliție, iar până își va lua diploma, face voluntariat la Inspectoratul de Poliție din orașul Northamptonshire.

"Aș dori să vin acasă, să fac experiență, posibil... dar o să vedem. Nu sunt gata la momentul dat să las totul aici și să plec în Moldova. Plus am de terminat universitatea, mai am încă un an și jumătate", a declarat Sorin Netida, polițist voluntar în orașul Northamptonshire, Marea Britanie.

În timpul unei vizite în Marea Britanie, șeful adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc...

Citește pe publika.md