Încă un proiect electoral? PDM promite construcția unei arene la Stăuceni într-un an

„Vorbim despre o arenă multifuncțională, cu o capacitate de 3-5 mii de locuri. Poate găzdui activități sportive, sociale, congrese, expoziții, inclusiv concerte”, a declarata în cadrul unui briefing Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Pentru a fi și mai convingător, Andrian Candu a prezentat, printr-un filmuleț, conceptul arenei. Asta deși un video similar a fost postat pe un canal de Youtube încă în 2014. Este prevăzută și o zonă SPA, una de fitness, dar și un Aquapark.

„Noi, în bugetul RM, în acest an, am prevăzut deja 100 de milioane de lei ca și contribuție pentru arenă. Este o sumă pe care noi am prevăzut-o pentru arenă ca o bază. Statul trebuie asigure terenul, iar restul asigură investitorul,” a adăugat Andrian Candu.

Investitorul ar urma să fie selectat în urma unei licitații internaționale, astfel încât lucrările să demareze la începutul verii și să fie încheiate într-un an. Întrebat de ce democrații au venit abia acum, în an electoral, cu un asemenea proiect, Andrian Candu a invocat situația politică și economică din țară.

„Doi ani în urmă ar fi fost foarte dificil să discutăm cu investitori străini, care ar avea interes să vină în RM să facă o astfel de investiție”, a menționat Candu.

Totuși, deocamdată nu se știe cât ar putea costa intrarea în grandioasa arenă sau care vor fi condițiile de acces. „Bineînțeles există și elementul afacerii, dar el nu trebuie...

Citește pe tv8.md