„Încercând să-l murdărească, de fapt Kremlinul ni-l arată pe Plahotniuc ca pe cel mai mare promotor al integrării europene”

Faptul că instanțele rusești l-au anunțat în căutare internațională pentru „tentativa de omor, comis de un grup de persoane motivat de ură politică, ideologică, rasială, etnică sau religioasă” ar fi în avantajul liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. De această părere este publicistul Alexandru Vakulovski, într-un material publicat pe deschide.md.

„Acest lucru amintește de perioada sovietică, când judecățile erau formale, nimic neîmpiedicând torționarii să bage un om în lagăr, dacă a ajuns pe o listă neagră. Spun asta pentru că Interpolul a refuzat solicitarea Rusiei de a-l anunța în căutare internațională pe Plahotniuc, argumentând că decizia judecătoriei rusești este una politică. Învinuirea democratului s-a făcut la pâra lui Renato Usatâi, care a denunțat autorităților ruse că Plahotniuc l-ar fi vrut mort.

Desigur că e un mare circ, Usatâi fiind dat pe bune în căutare internațională. Dacă Usatâi ar fi avut vreo probă cât de cât plauzibilă, Interpolul ar fi respectat decizia judecătorilor ruși”, scrie acesta.

Citește pe ziarulnational.md