Inspector fiscal, reținut. Cinci inspectori fiscali ar fi cerut bani de la mai mulți antreprenori în schimbul unor facilități

De dimineață, oamenii legii au efectuat 10 percheziții în birourile Direcției Control Fiscal, dar și la domiciliile bănuiților. În total, în acest dosar figurează 6 persoane, dintre care unul este agent economic, iar ceilalți sunt angajați de la FISC. În urma acțiunilor, unul din inspectorii fiscali a fost reținut pentru 72 de ore, fiind considerat un personaj- cheie în comiterea infracțiunii. Șeful acestuia spune că nu știe nimic despre pretinsele ilegalități.

„El este inspector fiscal. Ce atribuții are inspectorul fiscal, dumnealui îi…vă adresați vă rog la serviciul de presă. Dar când au venit procurorii ce v-au spus, ofițerii de la SIS? Noi nu am făcut nimic. Noi am așteptat până au venit procurorii și atât doar. Au luat ceva documente? De la noi nu au luat nimic. Dar tehnică, calculatoare? Nu cunosc”, a declarat Grigore Prisneac, Șef Adjunct al Direcției Control Fiscal, Serviciul Fiscal de Stat.

Angajații fiscali sunt suspectați că ar fi pretins de la antreprenori sume bănești în schimbul unor facilități. În timpul perchezițiilor, procurorii au ridicat mai multe acte, calculatoare și dispozitive cu informații. Potrivit procurorilor, de la începutul anului trecut și până astăzi, suspecții au primit de la agenții economici aproximativ 250 de mii de lei.

„Ei impuneau agenților economici achitarea anumitelor sume pentru a le fi acceptate cererile pentru restituirea TVA-ului....

Citește pe tv8.md