Iohannis vrea prezență sporită a NATO în Marea Neagră

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi și mâine, președintele României, Klaus Iohannis, participă la Summitul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, unde are loc și o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Șeful statului a subliniat că, pentru România, acest obiectiv înseamnă lucruri foarte concrete pentru că România a oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăți coordonarea activității NATO din zona noastră.

Mai mult, Iohannis a declarat că dorește atenție în zona Mării Negre.

"Pentru noi este evident foarte importantă atenția pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre (…) Credem că vom obține nu doar o atenție sporită pentru Marea Neagră, ci și o prezență sporită a NATO pe regiunea Mării Negre, iar brigada multinațională va fi mult mai importantă, pentru că ea va deveni o brigadă cu prezență permanentă", a declarat Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles.

De asemenea, șeful statului a precizat că dorește ca România să devină un furnzor de securitate, asta însemnând ca forțele armate să fie într-o stare foarte bună, cu oameni bine pregătiți și bine instruiți.

Președintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 11-12 iulie, la Summitul Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, când va fi organizată și o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre,...

Citește pe ro.sputnik.md