Ion Cebotari montează dorul de casă și de cultură în format 3D

Acum, poeziile românești nu sunt doar citite sau auzite, dar și văzute. Ion Cebotari, un tânăr din Nisporeni, stabilit în Canada, e cel care le-a conferit forme, culoare și mișcare.

Pasionat de artă, în special de film, tânărul a reușit să creeze un proiect original, animând „Luceafărul” în format 3D. „Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esența fiecărui vers și am lăsat imaginația să zboare”, povestește Ion.

În căutarea unei vieți mai bune, Ion Cebotari, împreună cu soția și cei doi copii ai lor, a emigrat în 2016 în Canada, unde studiază Art scene și Animation la Universitatea Laval din Quebec. „Eram curioși și îmbătați de frumusețea acelor locuri și de istoriile multor moldoveni, care povesteau inspirați cât de bine e aici. Astfel, în 2010, am depus dosarul, iar în 2016 am reușit. Nu am stat mult pe gânduri.

Ne-am făcut bagajele și am plecat”, spune Ion. El recunoaște că-i place în Canada, doar că îi lipsesc mult valorile de „acasă”.

Citește pe zdg.md