Ion Cristoiu: începe "operațiune Dăncilă". Sau e o "Lovitură de stat?"

BUCUREȘTI, 17 mai, Sputnik — Dragoș Dumitriu. Situație incredibilă în România — unică în Europa! Suntem singura țară în care premierul este acuzat de „înaltă trădare" — și nu în presă, ci chiar la instituția abilitată, Parchetul General!

Autorul este președintele PNL, Ludovic Orban, iar acuzația de „înaltă trădare" se referă la scandalul propunerii de mutare a Ambasadei României din Israel.

Concret, motivele plângerii penale ar fi: "înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", transmite Antena 3.

Reacțiile din PSD au debutat cu o reacție a președintelui Liviu Dragnea, care a răspuns, firesc, "Ce pot să comentez la prostia asta?".

Naționalista Guvernului, Lia Olguța Vasilescu, consideră acest atac "de un penibil absolut, la fel cum a fost și acuzația de terorism la adresa lui Sevil Shhaideh".

Asistăm la un mod de operare care a fost aplicat și în 2015 când a fost demis Ponta, consideră Oana Vasilescu. "Și în 2015, și acum, președintele Iohannis dorește să dea jos o guvernare legitimă aleasă de majoritatea românilor", spune Vasilescu.

Desigur, pe lângă bizareria cazului — de la simulacrul de proces al lui Nicolae Ceaușescu nu s-a mai formulat o asemenea plângere! — este fără dubii o...

Citește pe ro.sputnik.md