Iurie Leancă: Apropierea de UE trebuie să continue, indiferent de situația de moment dintre Chișinău și Bruxelles

În cuvântul de salut adresat ambasadorilor, Iurie Leancă a reiterat faptul că integrarea europeană este prioritatea principală a Republicii Moldova.

Vicepremierul a enumerat obiectivele setate pentru anul 2018 precum menținerea unui dialog multidimensional cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, racordarea legislației naționale la Acquis-ul comunitar, aprofundarea colaborării cu statele Parteneriatului Estic etc., se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

„Nu există o altă soluție pentru Republica Moldova decât integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de situația de moment dintre relația Chișinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relațiilor cu instituțiile europene reieșind din interesele cetățenilor țării noastre”, a declarat Leancă.

În urma discuțiilor cu diplomații moldoveni au fost stabilite sarcinile și prioritățile pe termen scurt și mediu în vederea dezvoltării dialogului cu Uniunea Europeană pe toate segmentele de interes comun.

Citește pe adevarul.ro