Jens Stoltenberg spune că dialogul dintre NATO și Rusia este posibil

Relațiile dintre NATO și Rusia pot fi consolidate și ar trebui căutat un dialog, a declarat, într-un interviu apărut marți în cotidianul francez Le Figaro, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit agenției macedonene de presă MIA.

„Rusia rămâne vecinul nostru și nu am vrea ca relațiile dintre noi să se transforme într-un nou Război Rece sau într-o altă cursă a înarmării. Continuăm să căutăm dialogul cu Rusia și credem că este posibil. Am devenit convins de acest lucru când eram premierul Norvegiei”, a afirmat Stoltenberg.

El a mai spus că relațiile cu Rusia ar trebui îmbunătățite și că orice risc de posibile incidente ar trebui minimalizat în contextul în care actualele tensiuni ar putea duce la situații periculoase.

Rusia și-a întărit poziția și și-a modernizat capacitățile militare, în special potențialul său nuclear, a declarat șeful NATO.

Stoltenberg a criticat din nou anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, precum și atacurile cibernetice și acțiunile hibride ale Rusiei pentru „slăbirea instituțiilor democratice occidentale”.

NATO a răspuns la acestea prin consolidarea apărării colective, a adăugat el.

Citește pe independent.md