Judecătoarea CSJ implicată în anularea alegerilor din Chișinău, deși nu mai avea dreptul, eliberată din funcție. „Legea permite prelungirea activității pentru examinarea unor… dosare”

Unul dintre magistrații Curții Supreme de Justiție implicat în luarea deciziei de anulare a alegerilor locale noi din Chișinău, Iuliana Oprea, a fost eliberată astăzi din funcția de judecător al CSJ. Nu însă pentru implicarea în cazul anulării alegerilor, ci pe motivul atingerii plafonului de vârstă, fapt care s-a întâmplat încă în primăvară, dar a fost lăsată să muncească până acum. Întâmplător sau nu, dar decizia a fost luată după ce ieri, avocatul lui Andrei Năstase a depus la CSJ o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile invocând anume implicarea Iulianei Oprea în anularea scrutinului local deși nu mai avea dreptul să o facă.

Propunerea de eliberare a Iulianei Oprea din funcția de judecător al CSJ a fost înaintată Legislativului de către Consiliul Superior al Magistraturii, „în baza cererii de demisie, depusă în legătură cu atingerea plafonului de vârstă”, se arată în comunicatul Parlamentului.

În cadrul ședinței Parlamentului, după prezentarea de către președintele Comisiei juridice, Raisa Apolschii a proiectului de hotărâre, deputatul liberal-democrat Maria Ciobanu a ținut să o întrebe pe aceasta dacă nu crede că Iuliana Oprea ar trebui condamnată pentru „încălcarea intenționată a legislației”.

„Doamna Apolschii, sunteți jurist de profesie și în calitate de președinta Comisiei, vreau să vă întreb care e părerea dumneavoastră despre această do...

Citește pe independent.md