Jurnalismul toxic e o armă. Andrian Candu a încercat să seducă jurnaliștii cu diplome cu grade

La Forum s-a discutat despre problemele majore cu care se confruntă jurnaliștii din Republica Moldova, despre degradarea climatului de activitate al jurnaliștilor, concentrarea mass media în mâinile politicienilor, despre manipulare prin diseminarea știrilor false. Nu au lipsit nici discuțiile contondente dintre profesioniștii media și președintele Parlamentului prezent la eveniment. Jurnaliștii le-au reproșat guvernanților că din cauza lor, emisiunile de la posturile de televiziune pe care le controlează se transformă în „circ”:

„Este încă o emisiune de circ și pâine, probabil, dar în cazul acesta doar circ.”

„Nu ne implicați pe noi, politicul, în discuțiile de genul acesta, legate de politica editorială a unor companii sau surse media. Nici eu nu am televiziuni, nici nu lucrez la TV și sunt un simplu consumator de informații”, a menționat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Potrivit experților media, în Republica Moldova, politica editorială în multe redacții nu aparține colectivelor redacționale, ci este dictată de politicieni.

„Politicienii s-au implicat de multă vreme în mass-media, ei dictează politicile editoriale. Mi se pare chiar impropriu să acuzi breasla jurnalistică că ar încerca să implice politicienii în media, când realitățile arată cu totul invers”, susține Petru Macovei, director executiv API.

Andrian Candu a profitat de ocazie și, fără a coordona cu ...

Citește pe tv8.md