Jurnaliștii Reuters, reținuți în Myanmar; Riscă până la 14 ani de închisoare

Cei doi jurnaliști Reuters care au fost arestați în Myanmar în luna decembrie au fost puși sub acuzare de poliție, miercuri, pentru că au încălcat legea referitoare la secretele de stat, în ciuda cererilor pentru eliberarea acestora. Reporterii riscă până la 14 ani de închisoare, scrie AFP.com.

Un judecător a spus că poliția i-a pus sub acuzare pe Wa Lone, în vârstă de 31 de ani, și Kyaw Soe Oo, în vârstă de 27 de ani, pentru că au încălcat Official Secrets Act, lege potrivit căreia este pedepsită orice persoană care „obține, adună, înregistrează sau publică orice document sau informație oficială” care „ar putea fi de folos unui inamic”.

Cei doi jurnaliști se vor întoarce în instanță pe 23 ianuarie pentru argumente legale, urmând ca instanța să decidă dacă va accepta cazul, conform news.ro.

Jurnaliștii au fost puși sub acuzare de poliție miercuri, în tribunalul din orașul Yangon, unde membrii familiilor acestora au izbucnit în lacrimi.

„Vă rog să le spuneți oamenilor noștri să ne protejeze jurnaliștii”, a strigat Kyaw Soe Oo înainte de a fi dus înapoi în detenție.

Wa Lone a spus, de asemenea, că soția lui este însărcinată. „Încerc să fiu puternic”, a spus el.

Familiile lor au sugerat că jurnaliștii sunt victimele unei înscenări, spunând că cei doi au fost arestați imediat după ce au părăsit restaurantul unde au luat masa cu polițiștii care le-ar fi dat documentele clasificat...

Citește pe independent.md