Leancă: „Nesemnarea după a doua desemnare a candidaturii domnului Sturza va fi un abuz de putere”

Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a organizat astăzi o conferință de presă cu privire la nominalizarea candidaturii vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la funcția de ministru al Apărării, informează CURENTUL.

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a vorbit despre însemnătatea candidaturii lui Eugen Sturza în cadrul Ministerului Apărării.

„Noi, PPEM, l-am propus pe domnul Eugen Sturza, vicepreședintele formațiunii, unul dintre formatorii partidului pentru această funcție. L-am propus pornind de la calitățile și experiența sa. În urma unor discuții în cadrul coaliției, candidatura domniei sale a fost acceptată, propusă pentru această funcție și în consecință desemnată pentru funcția de ministru al Apărării. PPEM își asumă această mare responsabilitate și este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, ba – din contra, foarte complicată pentru țară.

Împreună cu partenerii de coaliție, dorim să demonstrăm că suntem în serviciul cetățeanului și putem face lucruri bune pentru concetățenii noștri. Totodată, noi, PPEM, îi cerem cu fermitate domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile legale să-și desemneze candidatul și nu există nici un motiv politic sau juridic, astfel încât domnul Dodon să respingă candidatura domnulu...

Citește pe curentul.md