Legăturile încurcate dintre membrii Guvernului Filip!

În prezent sunt colegi în Guvernul Filip, însă anterior o bună parte din membri Cabinetului de miniștri au fost șefi și subalterni între ei – arată o analiză efectuată de TRIBUNA.

Pavel Filip este Prim-ministru al RM din 20 ianuarie 2016. Totodată, din 14 ianuarie 2011 până pe 20 ianuarie 2016 a fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, avându-i în calitate de șefi inclusiv pe foștii premieri Iurie Leancă și Chiril Gaburici, actualii lui subalterni în calitate de vicepremier pentru Integrare Europeană și, respectiv, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Totodată, în Guvernul Filat II (14 ianuarie 2011- 30 mai 2013) Pavel Filip și Iurie Leancă au fost colegi: Pavel Filip – ministru TIC, iar Iurie Leancă – prim-viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Chiril Gaburici a fost Premier în perioada 18 februarie – 22 iunie 2015, iar în această perioadă Pavel Filip și-a păstrat fotoliul în calitate de ministru TIC.

Iurie Leancă a fost coleg în Guvernul Filat I (25 septembrie 2009 și 27 decembrie 2010) cu actualul ministru al Justiției, Alexandru Tănase. Astfel, Iurie Leancă era prim-viceprim-ministru și ministru al al Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar Alexandru Tănase – ministru al Justiției.

În prezent, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan este coleg cu vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, ...

Citește pe tribuna.md