Legea privind combaterea propagandei rusă a fost publicată în MO. Când va intra în vigoare?

Legea privind combaterea propagandei rusă a fost publicată în MO. Când va intra în vigoare?
Foto: tv8.md

Noile reglementări urmează să protejeze spațiul informațional al Republicii Moldova de eventuale tentative de dezinformare și/sau de informare manipulatoare din exterior și să nu admită provocări cu caracter mediatic.

Totodată, Codul Audiovizualului este completat cu un aliniat nou care stipulează că pe teritoriul Republicii Moldova va fi permisă transmisia doar a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

În cazul încălcării acestor prevederi, radiodifuzării și distribuitorii de servicii vor primi amenzi de la 40 mii lei la 70 mii lei. Pentru încălcarea repetată amenda va constitui de la 70.000 la 100 mii lei. Retragerea licenței de emisie se va aplica doar după aplicarea graduală a sancțiunilor. Pentru neadmiterea prejudicierii securității statului, instanța de judecată va examina litigiile în acest sens, în termen de până la 30 de zile.

Apelul sau recursul va putea fi depus în termen de 3 zile de la pronunțarea hotărârii și va fi examinat în 10 zile.

Citește pe tv8.md