Lider de partid: Este cazul să ne gândim la un candidat comun al forțelor pro-europene la Primăria capitalei

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a decis votarea „pentru” referendumul de demitere a Primarului suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, încă atunci când s-a pus în discuție acest subiect.

Contactat de TRIBUNA, liderul PLDM, Viorel Cibotaru a declarat că, partidul a susținut inițiativa și chiar i-a dat un fel de ghidare consilierului liberal-democrat din CMC, Adrian Culai.

„Acum, cred că noi trebuie să așteptăm, să vedem în ce măsură acest referendum poate să prindă sens, viață. Am în vedere că așteptăm decizia CEC în acest sens. Eu cred că referendumul a fost atât de mult plămădit din cauza nemulțumirii vizavi de activitatea Primăriei și a Primarului. Aceasta nu mai trebuie discutată, mai ales că avem și situația de debandadă care e astăzi în Primărie. În ceea ce ține de serviciile prestate cetățeanului, nemulțumirea e atât de înaltă, că e clar că situația trebuie să fie rezolvată într-un mod democratic, inclusiv prin participarea cetățenilor”, a explicat liberal-democratul.

Cât privește situația în cazul care Primarul va fi demis prin referendum și desfășurate alegeri anticipate, Viorel Cibotaru a declarat că, PLDM va examina situația.

„Acum este prematur să spun vizavi de participarea sau neparticiparea în alegeri. Aceasta va fi stabilit de organele noastre. Vreau să subliniez că, în cazul de față, PLDM are de gând să lucreze în echipă. Noi ne vom consulta...

Citește pe tribuna.md