Liderul PAS: Este clar de ce toți pleacă din țară și nimeni nu vrea să investească în propria țară

În ce măsură Republica Moldova mai vrea integrarea europeană, în ce măsură războiul dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc este real, în ce măsură Federația Rusă vrea să ia Transnistria sau să o dea, precum și alte subiecte politice de actualitate din Chișinău au fost discutate în cadrul dezbaterii „Republica Moldova Azi – integrarea europeană între speranțe și dezamăgiri”, organizată de Fundația Universitară a Mării Negre desfășurate în Capitala României, București.

După cum informează TRIBUBNA, în cadrul dezbaterii, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a vorbit despre situația actuală din Republica Moldova la nivel politic și încotro se îndreaptă lucrurile.

„Avem la Guvernare un partid care nu are legitimitate. A ajuns în alegerile parlamentare din 2014 cu un scor mai puțin de 16%, dar suficient de creativ ca să încropească o majoritatea parlamentară unind deputați care nu împărtășesc aceiași ideologie. Motivul este simplu: șantajul și banii. Astăzi, în RM, 70-80% dintre primari au aderat la PDM și nu este un semn că peste noapte primarii și-au schimbat ideologia, ci au dosare penale.

Cu toate acestea, guvernarea este în continuare nepopulară, indiferent de resurse, Guvernarea a rămas la un sprijin de 4-5%. În RM sunt și sondaje incorecte, dar un semn că PDM pierde pozițiile este că nu au avut candidat la prezidențialele din 2016 și alegerile locale ...

Citește pe tribuna.md