Liderul PLDM: „Decizia CEC este ILEGALĂ. Un atentat grav la democrație”

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, califică decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a refuza înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt drept ilegală.

Într-o postare pe Facebook, Viorel Cibotaru îndeamnă ambasadelor străine acreditate la Chișinău, instituțiilor europene și internaționale să trateze acest fapt ca pe „un atentat grav la democrație și să impună instituțiilor politice de la Chișinău reconsiderarea acestei decizii”.

CITIȚI și Cum și-a argumentat CEC decizia de a RESPINGE înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt

„Refuzul Comisiei Electorale Centrale de a înregistra grupul de inițiativă privind organizarea referendumului consultativ în problema sistemului electoral, inițiat de societatea civilă, este dovada supremă a uzurpării puterii și controlului total al Partidului Democrat asupra instituțiilor statului. Păstrarea sistemului mixt de vot, contrar opoziției societății și a partenerilor străini, pune serioase semne de întrebare privind intențiile PD și corectitudinea viitoarei campanii electorale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă decizia CEC pe care o califică ilegală. PLDM constată că CEC s-a transformat, în felul aceasta, într-o instituție docilă puterii și conjură pentru conservar...

Citește pe ziarulnational.md