Maia Sandu a ieșit din zona ambiguității atunci când a renunțat la mesajul unionist, analist

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a ieșit din zona ambiguității atunci când a declarat că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unirea Republicii Moldova cu România. Declarația a fost făcută de analistul politici Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, Maia Sandu a păstrat o perioadă de timp o anumită ambiguitate în ceea ce ține unionismul. Fiind în rolul de lider al dreptei a vrut să unească ambele părți: dreapta moldovenistă europenistă și dreapta unionistă.

Totodată, analistul consideră că Maia Sandu nu este datoare cu nimic în fața unioniștilor care și-au dat votul pentru ea în alegerile precedente pentru că ea nu le-a promis unirea. Lidera PAS ar fi trebuit să păstreze această ambiguitate și mai departe, dar probabil este constrânsă să-și definească pozițiile. „În sfârșit, apare loc pentru un nou partid al dreptei care va fi de data aceasta unionist”, a spus Corneliu Ciurea.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației Onoare Demnitate și Patrie, s-a declarat foarte dezamăgit de aceste declarații ale Maiei Sandu din mai multe perspective. Prima ar fi că lidera PAS contează și a beneficiat de voturile unioniștilor în campania prezidențială, dar nu-și asumă nimic în relația cu cei care își doresc unirea. „Mai periculoasă decât Igor Dodon este Maia Sandu. Or, Dodon pe față este...

Citește pe ipn.md