Martin Schulz este încrezător că va deveni cancelar după alegerile generale din Germania

Cu șase săptămâni înaintea alegerilor generale din Germania și aflat mult în urmă în sondajele de opinie, candidatul social-democrat la postul de cancelar, Martin Schulz, a declarat că este în continuare încrezător că o va putea învinge pe Angela Merkel, aflată la putere de 12 ani, și că va deveni cancelar, informează duminică dpa.

„Consider că am o șansă bună să conduc viitorul guvern federal. Voi fi cancelar”, a declarat candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul public ZDF.

Partidul lui Schulz se află în urma conservatorilor lui Merkel în sondajele de opinie. Potrivit ultimului sondaj Polibarometer, realizat la solicitarea ZDF, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a lui Merkel este creditată cu 40% din voturi, în timp ce partidul lui Schulz este creditat cu doar 24%.

În interviu, Schulz a mai spus că este deschis să conlucreze cu CDU în cadrul unui guvern de coaliție, în fruntea căruia să se afle el, în calitate de cancelar. „Nu am nimic împotriva unei mari coaliții sub conducerea mea. Dacă CDU dorește să intre ca partener secund, atunci ar trebui să ia în considerare acest lucru”, a susținut Schulz.

Însă temele sale de campanie privind educația, cercetarea, dezvoltarea infrastructurii și dreptatea socială nu au reușit să-i atragă pe alegători, potrivit sondajelor. În schimb, încercările CDU de a o înfățișa pe Merkel ca pe o persoană capabilă să gestioneze foarte bi...

Citește pe independent.md