Mihai Stratulat: „Eu tot am obosit să fiu denigrat și acuzat! M-am săturat să lucrez în acest sistem, care nu e nici pentru pacient, nici pentru medic!”

Medicul Mihai Stratulat a venit cu un nou mesaj public, după ce declarațiile făcute ieri, cu referire la două spitale municipale (Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1) au devenit virale și au ajuns în atenția autorităților centrale și a Centrului Național Anticorupție. „Nu trebuie să stea nimeni la pușcărie, trebuie schimbată administrația și resetat sistemul”, a comentat pediatrul.

Mihai Stratulat susține că problema princială constă în sistemul medical învechit din Republica Moldova: „Nu am denigrat colegii medici, am vorbit despre un sistem medical în domeniul ocrotirii sănătății copiilor învechit, iar prin asta, neprietenos și, pe alocuri, distrugător. Un sistem care impune administrația spitalelor să recurgă la tot felul de lucruri pentru a suplini bugetul spitalelor cu bani, spitale mari și cu multe paturi, rămase moștenire de pe timpul sovietic.

În loc să reducem numărul de investigații și analize inutile în cazul unor diagnostice, se recurge la metode mai ușoare, de a pune diagnostice greșite, cu investigații și analize neargumentate, dar care mai adaugă niște diagnostice asociate și cresc coeficientul în DRG”, a comentat medicul.

Citește pe realitatea.md