Mihail Saakașvili a ajuns în Olanda și vrea să obțină rezidență permanentă

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a ajuns, miercuri, în Olanda, după ce a fost expulzat din Ucraina, și vrea să obțină rezidență permanentă în baza faptului că soția lui este olandeză, relatează site-ul agenției Xinhua, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit avocatului lui Saakașvili, clientul său a ajuns pe aeroportul Amsterdam Schiphol și a primit un permis de ședere temporară din partea serviciului de imigrări din Rotterdam.

În baza legislației olandeze privind reunificarea familiei, Mihail Saakașvili poate să obțină rezidență permanentă în Olanda întrucât are o soție de origine olandeză.

"Mă simt, ca de obicei, foarte bine aici. Am ajuns în Olanda din cauza celor întâmplate în Ucraina. Rămâne de văzut ce se va întâmpla", a spus Saakașvili pentru televiziunea NOS.

Luni, fostul președinte georgian a fost deportat în Polonia de către autoritățile din Ucraina. Procurorii ucraineni susțin că dețin dovezi potrivit cărora Mihail Saakașvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanța protestele anticorupție din Ucraina.

Mihail Saakașvili (49 de ani) a fost președintele Georgiei în perioada 2004-2013. El și-a pierdut cetățenia georgiană în 2015, când a acceptat cetățenia ucraineană și a preluat funcția de guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, Saakașvili și-a dat demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa, ...

Citește pe publika.md