Ministerul Economiei trebuie să prezinte într-o săptămână un plan de acțiuni pentru evitarea pe viitor a tragediilor similare celei de pe Bd. Moscova

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Economiei și Infrastructurii elaborarea unui plan de acțiuni pentru prevenirea și evitarea pe viitor a tragediilor similare celei produse săptămâna trecută ăntr-un bloc de locuințe de le bd. Moscova. Termenul de prezentare a planului de acțiuni este de o săptămână.

După ce expertiza tehnică va fi gata, Primăria Chișinău se va ocupa de lucrări de proiectare și reabilitare a blocului.

"Atunci când avem o situație de criză, avem două aspecte: 1. Cum gestionăm situația. Și aici vreau să mulțumesc salvatorilor, pompierilor, polițiștilor și medicilor pentru felul în care au acționat. 2. Cum ne asigurăm că așa ceva nu se mai poate repeta. Noi, ca autorități, trebuie să luăm toate măsurile pentru a elimina aceste riscuri și să acționăm consolidat și coordonat între instituții", a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a menționat că în prezent, pentru lichidarea consecințelor deflagrației, eforturile responsabililor trebuie să se concentreze pe trei dimensiuni:

1. Efectuarea expertizei detaliate a blocului. Potrivit concluziilor preliminare ale experților, blocul poate fi restabilit, iar în urma unor lucrări de consolidare, locatarii ar putea reveni în apartamentele lor.

2. Asigurarea persoanelor cu locuințe provizorii. "Toți cei care au locuit pe scara avariată trebuie să aibă locuințe provizorii și toate condițiile. Prioritatea numărul 1 su...

Citește pe realitatea.md