Ministrul Babuc, la discuții cu elevii și părinții. Copiii își doresc revizuirea programului școlar, mai multe ore opționale și regim alimentar sănătos

Revizuirea programului școlar, care în prezent este supraîncărcat, mai multe ore opționale pentru liceeni, regim alimentar sănătos și mai mult somn. Acestea sunt principalele solicitări ale părinților și elevilor, care au avut o întâlnire cu ministrul Educației, Monica Babuc, la un liceu din orașul Strășeni. La discuții au participat peste 50 de părinți și copii din mai multe raioane ale țării. Anterior, au mai fost întâlniri cu elevii din Chișinău, Cahul și Bălți.

Părinții și elevii spun că pierd ore în șir pentru pregătirea temelor pentru acasă:

"Învață mult, credeți-mă, mult învață. Din punct de vedere medicinal, nu este bine, trebuie ceva să schimbați diametral, doar peste tot este scris că somnul corect și bun este de la ora 10:00".

"Copiii au foarte multe ore pe zi, șapte lecții, mai puțin de șapte clasa a 12 nu are. Întradevăr copilul se culcă la două și se scoală la cinci la șase și repetă".

"Am avut o discuție extrem de interesantă în special cu elevii legat de modul în care văd ei aceste schimbări în curricula și nu numai cu elevii, dar și cu părinții lor care zilnic se confruntă cu această problemă de supraîncărcare fizică a elevilor în detrimentul calității procesului de învățământ", a precizat Monica Babuc.

Elevii din liceele cu predare în limba română au 13 discipline obligatorii, în timp ce copiii din școlile cu predare în limba rusă au 15 discipline obligator...

Citește pe publika.mdTendințe