Ministrul Gaburici a dat ordin: Conducerea CFM are la dispoziție două luni pentru a eficientiza cheltuielile și a mări salariile angajaților

Conducerea întreprinderii "Calea Ferată a Moldovei" are la dispoziție două luni pentru a eficientiza cheltuielile și a mări salariile angajaților. Ordinul vine din partea

Ministerului Economiei și Infrastructurii, după ce ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit cu administrația CFM.

"Noi vrem să vedem un număr mai mare de pasageri care folosesc serviciile Căii Ferate. Noi vrem să vedem un număr mai mare de agenți economici care folosesc serviciul de transport mărfuri", a declarat ministrul Ecnomiei și Infrastructurii.

Șeful CFM spune că în doi ani, întreprinderea ar putea scăpa de datoriile istorice. Suma se ridică la 370 de milioane de lei, dintre care 100 de milioane sunt restanțe la salarii. Administrația propune optimizări. Altfel spus, să fie create filiale care să administreze mai multe gări, cu mai puțin personal.

"Vom face economii, vom majora salariile la lucrătorii care rămân să activeze în întreprindere", a menționat Iurie Topală, director CFM.

Gara Feroviară din Chișinău a trecut printr-o astfel de optimizare încă în 2015.

"Am început să închidem încăperi. Gara Suburbană care erau angajați acolo și de serviciu pe gară, și lucrători, când un tren, două acolo se opreau în gară", a precizat Mihail Arusoi, directorul Gării Feroviare Chișinău.

Totuși cheltuielie sunt prea mari, iar din această cauză și lefurile sunt mici, iar uneori cu întârziere.

"Salariul așa e, 2.40...

Citește pe publika.md