Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova

Aspectele dezvoltării cooperării moldo-americane au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul SUA în țara noastră, James D. Pettit.

În context, Tudor Ulianovschi și James Pettit au avut un schimb de opinii privind evoluțiile relațiilor bilaterale și a dialogului strategic moldo-amercican prin prisma recentei vizite în SUA a prim-ministrului Pavel Filip, în cadrul căreia au fost abordate mai multe aspecte ale cooperării între Republica Moldova și SUA.

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a punctat evoluțiile principale din activitatea MAEIE, evidențiind finalizarea lucrărilor Reuniunii anuale a diplomației moldovenești, precum și decizia Guvernului de crearea a Institutului Diplomatic, care va permite instruirea profesională atât a corpului diplomatic, cât și a reprezentanților diferitor instituții de stat implicați în promovarea politicilor de stat în diferite organizații internaționale.

La rândul său, ambasadorul James Pettit a menționat că urmărește atent evoluțiile social-politice de la Chișinău, exprimîndu-și speranța că reformele asumate de către Guvern vor fi implementate cu succes și în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova-UE.

Citește pe publika.md