Ministrul Tudor Ulianovschi: Relațiile cu UE și dialogul strategic cu SUA, PRIORITARE

Autoritățile de la Chișinău vor elabora un plan intern ca urmare a adoptării la ONU a rezoluției privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, după reuniunea ambasadorilor țării nostre.

"Elaborăm un plan de acțiuni intern care e bine să fie intern pentru prima perioadă, dar cu certitudinea vom utiliza platoforma ONU pentru a comunica și mai mult, pentru a organiza diferite evenimente, conexe acestei rezoluții", a spus Tudor Ulianovschi, ministru de Externe.

Demnitarul a mai vorbit și de faptul că imaginea Moldovei în exterior trebuie îmbunătățită, astfel încât țara să nu mai fie privită ca o republică ex-sovietică, ci ca un stat care face parte din civilizația occidentală. Ulianovschi a mai reiterat că integrarea europeană este prioritatea zero a țării noastre.

"Integrarea europeană este incontestabil firul roșu al politicii interne și respectiv externe a Republicii Moldova și rămâne un obiectiv de maximă actualitate pe termen scurt, mediu și lung", a spus Tudor Ulianovschi, ministru de Externe.

Demnitarul a trasat principalele direcții de acțiune ale diplomației moldovenești și a vorbit despre intensificarea războiului hibrid.

În privința parteneriatelor externe, Ulianovschi a subliniat importanța legăturilor cu țările membre ale Uniunii Europene și cu Statele Unite, dar și necesitatea r...

Citește pe publika.md