Modernizarea izolatoarelor de detenție preventivă și condiții mai bune pentru deținuți. Guvernul a aprobat un pan de acțiuni în acest sens

Deținuții aflați în custodia poliției vor avea parte de protecție sporită și condiții mai bune. Aceste prevederi se includ în Planul de acțiuni privind reducerea relelor tratamente, abuzului și discriminării față de persoanele aflate în custodia Poliției pentru anii 2017-2020, document adoptat astăzi de către Cabinetul de miniștri.

„Documentul vine să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de detenție și transportare a persoanelor deținute, precum și la sporirea siguranței cetățenilor aflați în custodia Poliției. Totodată, implementarea acțiunilor propuse va avea un impact pozitiv și în raport cu angajații Poliției care realizează misiuni de pază și escortă, aceștia urmând să beneficieze de condiții de muncă mai bune.

Printre obiectivele Planului se numără: revizuirea și armonizarea cadrului normativ, îmbunătățirea condițiilor de detenție și a infrastructurii izolatoarelor de detenție provizorie din cadrul Poliției, îmbunătățirea condițiilor de transportare a persoanelor reținute/arestate în procesul urmăririi penale”, se spune în comunicatul emis de către Executiv.

De asemenea, documentul prevede renovarea a minim 15 izolatoare de detenție provizorie, cumpărarea a 25 de unități de transport specializate pentru persoanele aflate în custodia poliția, dar și renovarea a 100 de celule.

Totodată 200 de angajați ai poliției vor fi instruiți în materie de respectare a drepturilor...

Citește pe abcnews.md